Dušanbe ootab Moskva vastust pilootideteemale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani president Emomali Rahmon võttis pilootidega seotud probleemi isikliku kontrolli alla.
Tadžikistani president Emomali Rahmon võttis pilootidega seotud probleemi isikliku kontrolli alla. Foto: SCANPIX

Dušanbe andis Moskvale märku soovist lahendada ära pilootidega seotud probleem ja ootab nüüd Venemaalt vastust.

Diplomaatilised allikad rääkisid Interfaxile, et Tadžikistani ametivõimud on nõus lahendama Vene firma Rolkan Investments Ltd heaks töötanud kahe piloodi probleemi ära «konstruktiivses võtmes».

«Andsime Moskvale konkreetse signaali, et oleme seda probleemi valmis lahendama konstruktiivselt ja kõiki seadusi täites, kuid pidades samas kõige olulisemaks liitlassuhteid Vene Föderatsiooniga,» rääkis allikas.

Tadžikistani president Emomali Rahmon rääkis eile, et otsustas pärast jõustruktuuride juhtide ettekannete ärakuulamist võtta pilootide probleemi isikliku kontrolli alla.

Hatloni vilajeti kohus mõistis 8. novembril Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši ja Eesti kodaniku Aleksei Rudenko süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Pilootide väitel sooritasid nad selle aasta märtsis hädamaandumise ja leppisid selles osas kokku lennujaama dispetšeritega. Nad ei saanud Afganistani pealinna Kabuli, kust nad olid välja lennanud, naasta kütuse vähesuse tõttu.

Tadžikistani võimude hinnangul oli maandumine ebaseaduslik ja kahe AN-72 ülevaatamine näitas, et paakides oli tagasilennuks piisavalt kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles