Taraze terroriakti tõttu tugevdati piirivalvet Kasahstanis ja Kõrgõzstanis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani politseinik veretööpaigal Taraze linnas.
Kasahstani politseinik veretööpaigal Taraze linnas. Foto: SCANPIX

Kasahstani piirivalveamet otsustas tõhustada kaitset Kasahstani-Kõrgõzstani piiril ja seda Taraze linnas eile aset leidnud terroriakti tõttu.

Riikliku julgeolekukomitee piirivalveüksus viidi kõrgendatud valmisolekusse, mis antud juhul tähendas lisajõudude viimist piirile, vahendas Interfax.

Lisaks piirivalvele tihendati ka Lõuna-Kasahstani politseinike töörežiimi.

Taraz on Žambõli oblasti keskus ja see asub Kõrgõzstani piiri lähistel. Seetõttu otsustasid ka Kõrgõzstani võimud tõhustada kaitset riigipiiril, vahendas RIA Novosti. Riikliku julgeolekukomitee esindaja selgitas, et nii püüavad nad hoida ära võimalike kurjategijate kavatsuse põgeneda Kasahstanist Kõrgõzstani.

Taoliste abinõude põhjuseks on eilsed verised sündmused, mis said alguse relvapoe rööviga Tarazes ja lõppesid seitsme inimese tapmisega.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja terrorismi ja vähemalt kahe inimese hukkumist puudutavate paragrahvide alusel.

Veretöö korraldajaks oli 34-aastane islamiäärmuslane Karijev, kes tappis viis politseinikku ja kaks kohalikku elanikku. Lisaks said viga kolm politseinikku.

Lõpuks lasi kurjategija end õhku.

Prokuratuuri kinnitusel oli Karijev ammu eriteenistuste tähelepanu all. Võib-olla just seetõttu korraldas ta jahi politseinikele, lastes neid jõhkralt maha otse tänaval, vahendas vesti.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles