ERR: itaallased rõõmustavad, et «karnevalide ajajärk» on läbi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomlased tähistavad presidendilossi ees Berlusconi tagasiastumist.
Roomlased tähistavad presidendilossi ees Berlusconi tagasiastumist. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi astus eile õhtul ametist tagasi, itaallased tervitasid seda uudist tänavail juubeldades.

Uueks valitsusjuhiks saab endine eurovolinik Mario Monti, kellega president Giorgio Napolitano pidas ühes parlamendi- ja parteijuhtidega konsultatsioone, et moodustada vahevalitsus, mis päästaks riigi  finantskatastroofist, vahendab ERR Uudised.

Monti, kellele Itaalia nüüd loodab, paneb tõenäoliselt kokku väikese tehnokraatide valitsuse.

Itaalia ajakirjanduse väitel näib aga ekspeaminister olevat kibestunud ning šokis sellest, mismoodi rahvas tema taandumise üle rõõmu tunneb – inimesed näivad olevat õnnelikud ükskõik kelle võimuletuleku üle, peaasi, et poleks Berlusconit.

Itaalia meedia väitel on Berlusconi tagasiastumisega karnevalide ajajärk Itaalia poliitikas läbi, kuid samas ei söandata ka päris kindlalt väita, et «vana rebane» end mingil hetkel taas suurte tegijate sekka ei ürita pressida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles