Jaapani peaminister: eurooplased käärigu kõigepealt oma käised üles

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Yoshihiko Noda eilsel pressikonverentsil Honolulus.
Jaapani peaminister Yoshihiko Noda eilsel pressikonverentsil Honolulus. Foto: SCANPIX

Pärast Vaikse ookeani Aasia riikide tippkohtumist Hawaiil sõnas Jaapani peaminister Yoshihiko Noda, et eurotsoon kannab esmast vastutust oma võlakriisi lahendamisel, kuid maailma suuruselt kolmas majandus on valmis oma abi pakkuma, vahendab AFP.

«Me tahame, et eurooplased kääriksid kõigepealt oma käised üles ja töötaks selle kallal. Ma usun, et see on turgudele usalduse sisendamiseks kõige esimene samm,» sõnas Noda eile Honolulus toimunud pressikonverentsil.

Noda lisas, et Jaapan on pühendunud samuti euroala päästmisele, kuid keeldus täpsustamast, mitu protsenti võlakirjadest on Jaapan valmis praegusest abipaketist ostma. Algselt oli Jaapanil plaanis osta 20 protsendi võlakirjadest, kuid hiljuti on see vähenenud ligi kümme protsenti.

Jaapan seisab ise silmitsi kasvava riigivõlaga, suurt väljakutset pakuvad ka 11. märtsil toimunud tsunamipurustuste ülesehitustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles