Väline surve Süüriale aina kasvab

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assadi toetuseks tehtud meeleavaldus eile Damascuses.
President Bashar al-Assadi toetuseks tehtud meeleavaldus eile Damascuses. Foto: SCANPIX

Süüria juhtkond on sattunud valitsusvastaste protestide vägivaldse mahasurumise tõttu teiste araabia maade aina suureneva surve alla, vahendab BBC.

Araabia Liiga juhi Nabil al-Arabi sõnul tegeleb organisatsioon hetkel «mehhanismide väljaselgitamisega, mida saaks tsiviilisikute kaitse eesmärgil Süüriale rakendada.»

Üleeile otsustas Araabia Liiga Süüria liikmesuse külmutada, otsus tõi kaasa valitsusmeelsete protesteerijate mässe üle kogu Süüria.

Süüria välisminister Walid Muallem sõnas aga täna, et Araabia Liiga käik Süüria liikmelisuse külmutamiseks oli «ohtlik samm».

«Süüria ei tõmba end kühmu, vaid saab tugevamaks. Kõik Süüria-vastased ettevõtmised on määratud läbi kukkuma,» sõnas Muallem.

Araabia Liiga otsusese tõttu raevus rahvamass tungis üleeile Saudi Araabia ja Qatari saatkondadesse, eile toimusid Süürias ulatuslikud Assadi toetavad meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles