Breivik ilmus Norras kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik täna Oslo ringkonnakohtu hoone ees seismas, kus toimumas protsess Anders Breiviku üle.
Politseinik täna Oslo ringkonnakohtu hoone ees seismas, kus toimumas protsess Anders Breiviku üle. Foto: SCANPIX

Täna algas esimene avalik kohtuistung 77 inimese tapmise üles tunnistanud Anders Behring Breiviku üle, vahendab AFP.

Rahulikult kõnelev 32-aastane Breivik püüdis täna Oslo ringkonnakohtus oma sõnavõtus pöörduda ka ohvrite lähedaste poole, kes olid sinna kogunenud koos ajakirjanike ja laiema üldsusega. Kohtunik katkestas aga Breiviku sõnavõtu kiiresti.

Kohturuumis viibinud ajakirjaniku Anne Leeri sõnul oli sealne atmosfäär pingeline ja veider, vahendab BBC. Ta lisas, et ruumi sisenedes vaatas Breivik oma ohvritele ja nende lähedastele otse silma.

Leeri sõnul nägi Breivik väga rahulik ja  professionaalne välja, kuid kui ta üritas oma ettevalmistatud sõnavõttu ette lugeda, katkestas teda kohtunik.

Kartused, et mees kasutab oma kohtukõnesid paremäärmuslike ideede levitamiseks, on sundinud kohtu keelama Breiviku sõnade avaldamise.

Ka on keelatud avaldada temast tehtud fotosid või videosid.

Breivik ilmus täna kohtusse musta ülikonna, valge särgi ja helesinise lipsuga, ka oli ta endale kasvatanud lühikese blondi habeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles