Advokaat: Tõmošenko jääb vangi veel pikaks ajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko lehvitas 4. novembril oma vanglaaknast poolehoidjatele.
Julia Tõmošenko lehvitas 4. novembril oma vanglaaknast poolehoidjatele. Foto: SCANPIX

Endist Ukraina peaministrit Julia Tõmošenkot kaitsev advokaat teatas täna, et kodumaal kohtu kaudu tehtavad jõupingutused tema kliendi vabastamiseks on ilmselt määratud nurjumisele.

Serhi Vlassenko ennustas, et Tõmošenko jääb tõenäoliselt vangi paljudeks kuudeks. Vlassenko sõnul soovib president Viktor Janukovõtš oma suurimat rivaali trellide taga hoida, et välistada tema kandideerimine valimistel, vahendas AP.

Kiievi kohus mõistis Tõmošenko oktoobris süüdi võimuliialdustes peaministrina ja karistas teda seitsmeaastase vabadusekaotusega.

Vlassenko sõnul otsustab Ukraina parlament, kus Janukovõtši liitlased on enamuses, sel nädalal tõenäoliselt läbi kukutada seaduseelnõu, mille jõustumine lubaks Tõmošenkol vabaneda. Advokaat ennustas ka, et tuleval kuul otsustab apellatsioonikohus süüdimõistva otsuse jõusse jätta.

Tõmošenko loodab nüüd, et Euroopa Inimõiguste Kohus ta õigeks mõistaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles