Tadžiki prokuratuuri hinnangul on Rudenko karistus liiga karm

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist. Foto: SCANPIX

Tadžikistani prokuratuur esitas protesti Vene ja Eesti pilootidele määratud karistuse osas, leides, et kaheksa ja poole aasta pikkune vanglakaristus on liiga karm.

«Hatloni rajooni prokuratuur leiab, et Kurgan-Tjube (ka Kurgonteppa – toim) linnakohtu 8. novembri otsus on liiga karm,» ütles prokurör Šohruh Radžabov RIA Novosti vahendusel.

«Võttes arvesse asjaolu, et süüdistatavad on Tadžikistani strateegiliste partnerriikide kodanikud, palume Hatloni vilajetikohtul vähendada nende karistust,» lisas Radžabov.

Kohus mõistis Eesti kodanikust piloodi Aleksei Rudenko ja tema Venemaa kodanikust kolleegi Vladimir Sadovnitši süüdi kolmes kuriteos – rahvusvaheliste lennureeglite rikkumises, ebaseaduslikus Tadžikistani riigipiiri ületamises ja salakaubaveos ning määras mõlemale mehele kümne ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse, mida hiljem vähendati kahe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles