Remsu: Tadžikistani kontekstis pääses meie piloot kergelt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Remsu
Olev Remsu Foto: Ergo Kuld/Postimees

Olev Remsu ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et Tadžikistanis 8,5 aastaks vangi mõistetud Eesti kodanikust lennukipiloot Aleksei Rudenko pääses sealseid tavasid arvestades isegi kergelt.

Tadžikistani oludega tuttav reisi- ja kirjamees rääkis, et seal on tavalised ka 20-aasta pikkused vanglakaristused. «8,5 aastat Tadžikistani mastaabis ei ole üldse palju, vaid on väga vähe, sealse seadusandluse kontekstis nad pääsesid leebelt,» ütles Remsu ja märkis, et tavaliselt on karistused karmimad.

Ta lisas, et Tadžikistani ühiskond pole demokraatlik, seal kehtivad hõimusuhted ning võim ja omand on lahutamata. «Seadused on seal dekoratsiooniks autoriteediühiskonnale ja hõimusuhetele,» ütles ta ja arvas, et Eesti kodaniku sattumine praeguste sündmuste keskele oli ilmselt juhuslik ning tegelikult soovib Tadžikistan pilootide kohtuasjaga avaldada survet Venemaale, kes hiljuti Moskvast president Rahmoni lähisugulase välja saatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles