Lennufirma plaanib Tadžikistani võimud kohtusse anda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelse noorteorganisatsiooni Naši liikmed avaldavad Tadžikistani saatkonna ees Moskvas meelt pilootide vahistamise pärast.
Kremli-meelse noorteorganisatsiooni Naši liikmed avaldavad Tadžikistani saatkonna ees Moskvas meelt pilootide vahistamise pärast. Foto: SCANPIX

Lennufirma Rolkan kaalub võimalust anda Tadžikistani ametivõimud kohtusse, kuna need arestisid firma kaks transpordilennukit AN-72 ja määrasid nende pilootidele pika vanglakaristuse.

«Me plaanime nad kohtusse kaevata. Praegu on aga peamine piloodid ja nende saatus,» rääkis Rolkan Investments Ltd peadirektor Sergei Polujanov Interfaxile.

Tadžikistani Hatloni vilajeti kohus mõistis 8. novembril Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši ja Eesti kodaniku Aleksei Rudenko süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Pilootide väitel sooritasid nad selle aasta märtsis hädamaandumise ja leppisid selles osas kokku lennujaama dispetšeritega. Nad ei saanud Afganistani pealinna Kabuli, kust nad olid välja lennanud, naasta kütuse vähesuse tõttu.

Tadžikistani võimude hinnangul oli maandumine ebaseaduslik ja kahe AN-72 ülevaatamine näitas, et paakides oli tagasilennuks piisavalt kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles