Kabulis võeti kinni firmale Rolkan kuuluv AN-74

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnast AN-74 hoiavad Afganistani ametnikud Kabulis kinni rendifirma võlgade tõttu.
Sarnast AN-74 hoiavad Afganistani ametnikud Kabulis kinni rendifirma võlgade tõttu. Foto: SCANPIX

Afganistanis Kabulis peeti kinni transpordilennuk AN-74, mis täpsustatud andmetel kuulub firmale Rolkan Investments Ltd.

Lennuk ei pääse lennuväljalt minema, kuna seda rentival firmal Aerospace on võlad. Meeskonnaliikmed on kõik vabaduses.

Rolkani president Valeri Pfeffer rääkis Interfaxile, et firma maksis nõutud 40 000 dollarit ära ja andis dokumentide kogu paketi afgaanidele üle. «Loodan, et lähipäevil saame lennuki ära viia,» lisas ta.

Afganistanis kinni peetud lennuki omanikfirma ümber tekkis enne segadus. Esialgsete uudiste järgi hoiti Kabulis kinni AN-72 ja sellist Rolkanil tõepoolest pole nagu väitis ka peadirektor Sergei Polujanov.

Pfefferi kinnitusel kuulub kõnealune AN-74 ja samuti Tadžikistanis kinni võetud kaks AN-72 lennukit Rolkanile, kuid olid renditud firmale Aerospace.

Firma Rolkan sattus Tadžikistanis kinni peetud lennukite tõttu rahvusvahelise meedia huviorbiiti novembri alguses, kuna mõlema AN-72 pilooti süüdistati piiri illegaalses ületamises ja salakaubaveos ning karistati 8,5-aastase vangistusega.

Üks karistatutest oli Eesti kodanik Aleksei Rudenko, teine aga  Vene kodanik Vladimir Sadovnitši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles