Ülejooksikud ründasid Süüria sõjaväebaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assadi toetajate meeleavaldus Damaskuse kesklinnas.
Assadi toetajate meeleavaldus Damaskuse kesklinnas. Foto: SCANPIX

Süüria armeest režiimivastaste meeleavaldajate poole üle jooksnud võitlejad ründasid täna tähtsat sõjaväebaasi pealinna Damaskuse lähedal, teatasid opositsioonirühmitused.

Väidetavalt hävines rünnaku käigus osa kurikuulsast õhuväeluure hoonest Harastas. Teateid inimohvritest ei ole. Tegemist oleks Vaba Süüria Armee (FSA) suurima rünnakuga alates märtsist, mil president Bashar al-Assadi vastased rahutused algasid, vahendas BBC News.

Ülejooksikud on viimastel nädalatel juba mitu korda rünnanud valitsusvägesid, kuid tänane aktsioon oleks nende seni julgeim. Süüria õhuväeluure on üks riigi kardetumaid julgeolekuteenistusi ning on olnud seotud Assadi-vastaste meeleavalduste mahasurumisega.

Rünnak toimus enne tänast Araabia Liiga kohtumist, mis arutab, kuidas vähemalt 3500 inimese elu nõudnud verevalamisele lõppu teha. Liigasse mitte kuuluv Türgi on lubanud, et Süüria maksab oma sammude eest kõrget hinda.

FSA moodustati mõne kuu eest sõjaväelastest, kes on Assadi vastu. Oktoobri keskpaigas kuulus sinna FSA enda andmetel 15 000 liiget, kuid seda peetakse liialduseks.

Eile korraldas FSA Süüria aktivistide sõnul Deraa linnas haarangu valitsusvägedele, tappes 34 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles