Kohus võttis vastu Eesti ja Vene piloodi kassatsioonkaebuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumendid. Pilt on illustratiivne.
Dokumendid. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tadžikistanis vangi mõistetud kahe piloodi kassatsioonkaebus võeti täna ametlikult vastu Hatloni vilajeti teise astme kohtusse, teatas advokaat Gulom Bobojev.

Kurgonteppa kohus mõistis Eesti kodaniku Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši 8. novembril süüdi piiririkkumises ja salakaubaveos ning määras neile 8,5-aastase vangistuse, vahendas RIA Novosti.

Moskva nimetas Vene firma heaks töötanud pilootidele määratud karistust «äärmiselt karmiks ja poliitiliselt angažeerituks».

Eesti välisministeerium teatas, et kohtu otsuse motiivid pole selged ja Eesti kodaniku jätkuv kinnipidamine pole põhjendatud.

Hatloni vilajeti prokuratuur saatis eile kohtusse protesti linnakohtu otsuse peale.

Bobojev rääkis, et tutvus täna prokuratuuri protestiga, mis toetab kaitseadvokaatide ja süüdimõistetute seisukohti. «Kaheksaleheküljelisel kassatsioonkaebusel on esitatud meie põhimõtteline hinnang kohtuotsusele, mis ei tugine faktidele, vaid oletustele ja eeldustele,» selgitas advokaat.

Vastavalt Tadžikistani seadustele tuleb kassatsioonkaebus vaadata üle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles