Valget Maja tulistanud mees tegutses enda sõnul jumala käsul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad eile pildistamas Valge Maja lõunatiiva kolmanda korruse akent, mida kuul tabas.
Korrakaitsjad eile pildistamas Valge Maja lõunatiiva kolmanda korruse akent, mida kuul tabas. Foto: SCANPIX

Noormees, kes eelmise reede hilisõhtul automaadist Valget Maja tulistas, uskus USA korrakaitsjate sõnul, et jumal on ta säärasele missioonile saatnud.

Üks kuul tabas president Barack Obama perekonna korteri akent, kuid keegi tänu kuulikindlale klaasile viga ei saanud. Teine kuul tabas Valge Maja seina. Obama viibis koos abikaasaga intsidendi ajal Californias, pole teada, kus viibisid nende tütred Malia ja Sasha, vahendas AP.

Tulistamises kahtlustatav Oscar Ramiro Ortega-Hernandez peeti kinni eile ühes Pennsylvania osariigi hotellis pärast neli päeva kestnud otsinguid. Idaho osariigist pärit 21-aastasele mehele jõuti jälile tänu hotellitöötajale, kes Ortega tagaotsimisfoto abil ära tundis. Täna Eesti aja järgi kell 21 peaks Ortega Pittsburghi linnas astuma föderaalkohtu ette.

Noormehe vaimset tervist uurima asunud võimude sõnul on märke, et Ortega pidas Valge Maja ründamist osaks isiklikust missioonist, mille jumal talle oli määranud. Samuti on märke, et Obama ja Valge Maja olid Ortega jaoks kinnisideeks muutunud.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Valget Maja on üritatud rünnata. Näiteks 1974. aastal maandus USA presidendi ametiresidentsi territooriumil varastatud helikopter, 1984. aastal vehkis üks mees Valge Maja lähedal kõnniteel püssiga. Ainuüksi 1994. aastal oli viis ohtlikku olukorda, muu hulgas kukkus Valge Maja murul alla lennuk, teisel korral tulistas üks mees poolautomaatrelvast 29 kuuli, millest 11 tabas presidendi hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles