Tampere libaarst võttis süü omaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mees, keda kahtlustatakse Tamperes arstikutseta arsti ameti pidamises, andis end politseile üles, kirjutab uudistevõrk YLE. Ta on ka juba omaks võtnud, et ostis võltsitud arstidiplomi, ning nüüd peab politsei kolme päeva jooksul otsustama, kas soovib ta trellide taha jätta.


Soome sotsiaal- ja tervishoiusektori järelevalvega tegelev amet Valvira palus Tampere juhtumit uurida pärast seda, kui YLE seda eile hommikul kajastas. Kahtlusalune töötas arstina, olles oma kutset kinnitanud võltsdiplomiga, mille kohaselt oli ta õppinud meditsiini Peterburis. Üks tema töökohtadest oli näiteks arengpuudega inimeste raviga tegelev kliinik Tampere Ülikooli haiglas.

Soome Meedikute Liit teatas, et soovib, et kõigi väljaspool Soomet õppinud arstide kvalifikatsiooni kontrollitaks. Liidu juhi Heikki Pälve sõnul soovivad nad, et üle vaadataks ka ELi liikmesriikide diplomitega tohtrite dokumendid. YLE hommikutelevisioonis esinedes märkis Pälve, et samasuguseid juhtumeid on avastatud ka Lõuna-Euroopas.

Soome sotsist tervishoiu- ja sotsiaalminister Maria Guzenina-Richardson ütles aga YLE-le, et praeguses faasis tema sellist masskontrolli vajalikuks ei pea. Samas lubas ta, et Valvira ja teiste arstide kvalifikatsiooni kontrolli eest vastutavate ametite tegevuse uurimiseks asutatakse erikomisjon.

Guzenina-Richardson kinnitas, et Soomes töötavate arstide suhtes usalduse taastamiseks tuleb teha kõik, mis võimalik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles