Saudide voorusekomisjon võib naistelt nõuda ka silmade katmist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia naised palvetamas.
Saudi Araabia naised palvetamas. Foto: SCANPIX

Seksikate või võrgutavate silmadega Saudi Araabia naised võivad olla sunnitud need katma, vahendab ajaleht USA Today uudisküljele Bikyamasr jõudnud Saudi Araabia vooruse edendamise ja pahede ennetamise komisjoni pressiesindaja Motlab al-Nabeti sõnu.
 


Al-Nabeti teatel on komisjonil õigus nõuda naistelt, kelle silmad tunduvad ahvatlevad, et nood kohe silmadki kataksid.

Vooruse edendamise ja pahede ennetamise komisjon tegutseb Saudi Araabias juba 1940. aastast. Selle eesmärgiks on tagada, et islamiseadusi avalikes kohtades ei rikutaks. Neil on õigus nõuda naistelt näiteks seda, et nood kannaksid kogu keha katvat lõdvalt rippuvat musta rüüd, kataksid oma juuksed ja, teatud juhtudel ka näo. Karistused reeglite rikkujatele varieeruvad trahvidest avaliku piitsutamiseni.

Silmade katmist puudutava pressiavalduse tegi vooruse edendamise ja pahede ennetamise komisjon pärast seda, kui ajaleht al-Watan kirjutas mehest, kes toimetati haiglasse pärast kaklust komisjoni liikmega, kes nõudis mehe abikaasalt silmade katmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles