Europarlamendi resolutsioon rõõmustas Saakašvilit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili nimetas ajalooliseks Euroopa Parlamendi resolutsiooni, milles kutsutakse ELi üles tunnustama Abhaasiat ja Lõuna-Ossseetiat okupeeritud aladena.

«See resolutsioon on olulise ja määrava tähtsusega meie võitluses Gruusia lõplikuks vabastamiseks, okupatsiooni lõpetamiseks ja silmas pidades meie tulevikku Euroopas,» leidis Saakašvili eile europarlamendis heaks kiidetud resolutsioonile viidates, vahendas civil.ge.

Saakašvili sõnul on Venemaa sõjaline okupatsioon Gruusias ebaseaduslik ning seda kinnitab ka europarlamendi resolutsioon, mis välistab selle, et mõni ELi liikmesriik võiks separatistlike piirkondade iseseisvust tunnustada.

Saakašvili, kes nimetas parlamenti Euroopa ja maailma kõige autoriteetsemaks esinduskoguks, rõhutas ka seda, et resolutsioonis on otsene viide okupatsioonivägede poolt toime pandud etnilisele puhastamisele.

Venemaa välisministeerium pole resolutsiooni veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles