Video: Putin pani õla alla raskustesse sattunud CSKA hokiklubile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suureks jäähokisõbraks hakanud Vene peaminister Vladimir Putin tegi jõupingutusi, et legendaarne CSKA (AKSA, Armee Keskspordiklubi) hokimeeskond saaks omale Rosnefti näol uue omaniku, vahendas Reutersi video.

Putin rääkis jäähoki tähtsusest Venemaal ja sellest, kuidas eriti lähenevate taliolümpiamängude eel (Sotši OM 2014) ootavad venemaalased väärilist ja head esitust, tõelist võitlust. Selleks tuleb hokimängijatele ja treeneritele luua korralikud tingimused.

Putin rääkis, et ärgitas suurimat naftafirmat Rosnefti ostma ära legendaarset hokiklubi CSKAd. Seda sammu peetakse spordisõprade poolehoiu võitmiseks enne järgmise aasta märtsis aset leidvaid Vene presidendivalimisi, kus Putin pärast nelja-aastast pausi taaskord osaleb.

Lisaks sellele teeb Putin jõupingutusi võimupartei Ühtne Venemaa populaarsuse tõstmiseks enne 4. detsembri parlamendivalimisi, kus erakonna esinumbriks on riigipea Dmitri Medvedev.

Putin rääkis, et CSKA president ja meeskonna legendaarne treener Vjatšeslav Tihhonov pöördus tema poole palvega aidata klubi, mis on võitnud 32 meistritiitlit Nõukogude hokiliiga 46 aasta pikkuse ajaloo vältel.

Peaministri sõnul pole kaitseministeerium, mis on CKSA looja ja endine omanik, suuteline 70 miljoni dollari suuruse eelarvega klubi toetama.

Samas oli suurim naftafirma Rosneft valmis investeerima hokimeeskonda sadu miljoneid dollareid.

Vene suurtest energiafirmadest toetab Lukoil jalgpalliklubi Spartakit, gaasihiiule Gazprom kuulub aga Peterburi hokimeeskond SKA (Armee Spordiklubi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles