Hispaania rikutud sedeleist jätkuks kuuendaks parlamendiparteiks

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania valimised võitnud konservatiivse Rahvaerakonna liider Mariano Rajoy suudlemas valimisõhtul abikaasa Elvira Fernandezt.
Hispaania valimised võitnud konservatiivse Rahvaerakonna liider Mariano Rajoy suudlemas valimisõhtul abikaasa Elvira Fernandezt. Foto: SCANPIX

Kui tühjad või rikutud valimissedelid moodustaksid Hispaanias omaette partei, oleksid nad riigi suuruselt kuues poliitiline jõud, vahendab 20 Minutos.


Hispaanias loeti kehtetuks üle 646 000 hääletussedeli. Kehtetud sedelid moodustasid kõigist häältest kokku ligi kolm protsenti, mis teoreetiliselt teeks neist riigi kuuenda poliitilise jõu, edastades isegi Amaiur’i, baski vasakpoolseid radikaale.

Sotsialistlik partei(PSOE) sai eilsetel valimistel ajaloo halvima tulemuse. Üle nelja miljoni hispaanlase, kes eelmistel valimistel 2008. aastal neid valisid, on nende toetamisest loobunud. Võrreldes lahkuva parlamendiga kaotas PSOE 350-liimelises alamkojas 59 kohta.

Valimised võitnud konservatiivse Rahvaerakonna (PP) liider Mariano Rajoy lubab oma esimese tegevusena ette võtta kohtumised kõigi 19 Hispaania autonoomse piirkonnaga, et töötada välja plaan majandusliku konjunktuuri vastu. «Imesid juhtuma ei hakka, seda me ei ole lubanud!» teatas Rajoy pärast valimisi.

Rajoy sõnul on praegune hetk Hispaania ajaloos ülimalt oluline. «Me oleme sellisel teeristil, kus tehtud valik ei mõjuta Hispaaniat mitte ainult järgnevatel aastatel, vaid järgnevatel kümnenditel,» lisas ta.

«Rajoy on nüüdsest Hispaania ja kogu hispaania rahva teenistuses. Tema ainsateks vaenlasteks on tööpuudus, defitsiit ja halb majanduslik olukord,» vahendab Rajoy kodukandi Galicia ajaleht La Voz de Galicia.

Rajoy juhitav PP saavutas eilsetel valimistel partei ajaloo parima tulemuse, saades ligi 45 protsenti häältest ja 186 kohta alamkojas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles