Gaddafi luureülemat hoitakse salapaigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi luureülem Abdullah al-Senoussi tänavu 21. augustil.
Muammar Gaddafi luureülem Abdullah al-Senoussi tänavu 21. augustil. Foto: SCANPIX

Liibüa valitsuse sõnul hoitakse Muammar Gaddafi luureülemat, kes eile riigi lõunaosas tabati, vahi all salajases paigas kõrbelinnas Sabhas.

Rahvusvahelise Kriminaalkohtu ja Prantsusmaa poolt tagaotsitavaks kuulutatud Abdullah al-Senoussi täpset asukohta varjatakse, sest teda soovivad niivõrd palju inimesi tappa, ütles AP-le Liibüa valitsuse esindaja Hmeid al-Etabi.

Salajases paigas Zintani linnas hoiavad Gaddafi-vastased võitlejad ka eksdiktaatori poega Seif al-Islamit, kes võeti Liibüa lõunaosas vahi alla üleeile.

Nii Senoussi kui ka Seif al-Islami kinnivõtjad on seni keeldunud kumbagi tagaotsitavat üle andma Tripoli võimudele, rääkimata Haagi tribunalist, mis mõlemat meest süüdistab inimsusvastastes kuritegudes.

Senoussit peeti Gaddafi paremaks käeks ja oli tuntud erilise jõhkruse poolest koloneli vaenlaste karistamisel. Prantsusmaa mõistis ta tagaselja eluks ajaks vangi 1989. aasta pommirünnaku eest Prantsuse reisilennukile Nigeri kohal. Terroriaktis hukkus 170 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles