Prokurör palus Rudenko ja Sadovnitši vabaks lasta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanik Aleksei Rudenko (vasakul) ja Vene kodanik Vladimir Sadovnitši kohtusaalis.
Eesti kodanik Aleksei Rudenko (vasakul) ja Vene kodanik Vladimir Sadovnitši kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Tadžikistani Hatloni vilajeti prokuratuur palus lühendada firma Rolkan Investments Ltd pilootide karistust. Kohus eemaldus nõupidamiseks, edastas Interfax.

Kassatsioonikomisjonil paluti vähendada Eesti kodanikule Aleksei Rudenkole ja Vene kodanikule Vladimir Sadovnitšile määratud 8,5-aastast vanglakaristust kahe aasta kuue kuu ja 14 päevani koos amnestiaseaduse kohaldamisega.

Vastavalt sellele seadusele väheneks vangistusaeg veel kahe aasta võrra. Arvestades aega, mille piloodid on veetnud trellide taga, palus prokurör mehed kohtusaalis vabaks lasta.

Varem oli ka kohtuprotsessi jälgiv RIA Novosti korrespondent teatanud, et prokurör palus mõlemad mehed vabaks lasta.

Tadžikistani võimud pidasid Rudenko ja Sadovnitši kinni selle aasta märtsis, kui meeste juhitud AN-72 transpordilennukid maandusid Kurganteppa lennuväljal.

8. novembril mõistis esimese astme kohus piloodid süüdi salakaubaveos ja riigipiiri rikkumises ning määras neile 8,5-aastase vangistuse.

Prokurörid oli nõudnud meestele 13 aasta pikkust vangistust range režiimiga koloonias. Esialgne karistus oli 10,5 aastat vangistust, kuid seda vähendati vastavalt amnestiaseadusele kahe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles