Prantsuse sõjalaev nurjas piraatide rünnaku

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid vahistamas Panama kaubalaeva kaaperdada üritanud Somaalia piraate.
Prantsuse sõdurid vahistamas Panama kaubalaeva kaaperdada üritanud Somaalia piraate. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse sõjalaev nurjas eile Adeni lahes Panama lipu all seilavat kaubalaeva kaaperdada üritanud Somaalia piraatide rünnaku.


Euroopa Liidu piraatluse vastase mereväeoperatsiooni koosseisu kuuluv Prantsuse fregatt patrullis Somaalia ranniku lähedal asuvates vetes, kui sai Panamas registreeritud S. Venuse-nimelise kaubalaeva meeskonnalt hädakutse, teatas Reuters.

Prantsuse armee esindaja Christophe Prazucki sõnul otsustasid piraadid sõjalaeva lähenedes põgeneda, kuid tegid paar tundi hiljem veel ühe katse laeva kaaperdada. Prazucki sõnul oli teist korda hästivarustatud sõjalaevaga silmitsi seisnud piraatide vastupanu mõeldamatu.

Sõjalaeva meeskonnaliikmed vahistasid kaheksa meest ja konfiskeerisid piraatidelt muu hulgas ka raketiheitjaid, kuulipildujaid ning kaaperdamiseks vajalikke redeleid.

Operatsioon leidis aset umbes 80 kilomeetri kaugusel Jeemeni rannikust. Vahi alla võetud mehed viiakse Somaaliasse, kus nende üle mõistetakse kohut.

«Sõlmitud on diplomaatiline leping, mistõttu Somaalia võimud on kohustatud piraatide üle kohut mõistma ja neid karistama,» lisas Prazuck.

Prantsuse julgeolekujõud on alates aprillist piraatluse vastase mereväeoperatsiooni käigus vahistanud 29 piraati. Ajalehe Le Monde teatel viibib neist üheksa vangistuses Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles