Bangkoki uusaastaöö tragöödia põhjust veel ei teata

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai politsei teatel pole uusaastaööl Bangkoki ühes populaarses menupaigas kümnete inimeste elu röövinud tulekahju põhjused veel selged, mistõttu on vara rääkida ka süüdistuste esitamisest vastutajatele.


«Me ei saa kellelegi praegu süüdistust esitada, sest asjaolud on veel ebaselged,» tunnistas politsei asejuht Chongrak Chutanont pressikonverentsil, mida vahendas

Reuters

. «Klubi omaniku vastu võiks praegu esitada ainult süüdistuse alla 18 aasta vanuste teismeliste sisselubamise pärast,» lisas ta.

Politsei pole veel suutnud selgeks teha sedagi, kellele klubi tegelikult kuulub, sest valitsusasutused ja ka paljud ettevõtted naasevad pikalt aastavahetuse puhkuselt alles esmaspäeval. «Me peame klubi registriandmetest saama teada suurima osaluse omaja, et esitada süüdistused õigele inimesele,» märkis Chongrak.

Tai pealinnas puhkes uue aasta esimestel tundidel suur tulekahju Santika nime kandvas ööklubis, mis oli menukas nii kohaliku eliidi kui ka välismaalaste seas. Lõbustusasutuse rendileping lõppes aastavahetusega ning seal peeti lahkumispidu.

Pealtnägijate ja kohaliku meedia väitel said leegid uusaastaööl alguse kas siseruumidesse viidud ilutulestikust või elektrisüsteemi rikkest. Politsei tõrjub samas spekulatsioone, nagu oleks klubi rünnanud süütajad.

Kümned söestunud surnukehad viidi eile hoiule politsei peakorterisse ning neist rohkem kui tosin ootavad alles tuvastamist. 59 hukkunu seas oli kinnitatud andmetel vähemalt üks singapuri mees. Kannatanuid oli aga kokku paarsada, neist rohkem kui pooled on veel haiglates. Mõnekümne raskelt vigastatu seas on kaks ameeriklast ja üks britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles