Venemaa lükkas ümber väited pilootide vahetamisest Tadžiki riigipea sugulase vastu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Sadovnitši (paremal) koos oma advokaadi Anatoli Kutšerenaga ajakirjaike piiramisrõngas Domodedovo lennujaamas pärast Dušanbest naasmist.
Vladimir Sadovnitši (paremal) koos oma advokaadi Anatoli Kutšerenaga ajakirjaike piiramisrõngas Domodedovo lennujaamas pärast Dušanbest naasmist. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium lükkas ümber kuulujutud Tadžikistanist vabastatud piloodi Vladimir Sadovnitši vahetamisest Venemaal süüdimõistetud Tadžikistani presidendi Emomali Rahmoni väidetava sugulasega.

SRÜ Kolmanda osakonna direktor Maksim Peškov ütles, et ministeerium pole saanud palvet vahetada Sadovnitši välja Rustam Hukumovi vastu, vahendas Interfax.

Peškov rääkis, et temani pole jõudnud andmed Hukumovi vabastamisest ja teated mehe sugulusest Rahmoniga on üksnes kuuldused.

Hukumov mõisteti 2010. aastal 9,5 aastaks trellide taha, kuna mees jäi koos kolme kaaslasega Moskva oblastis vahele kümne kilo Afganistanist pärit heroiini omamisega. Tookord väideti, et Hukumov on Tadžikistani riikliku raudteefirma direktori poeg ja presidendi väimehe vend.

Ajaleht Komsomolskaja Pravda kirjutas hiljuti, et Sadovnitši ja Eesti kodanik Aleksei Rudenko pääsesid 8,5 aasta pikkusest vangistusest Tadžikistanis, kuna Venemaa laskis vabaks Hukumovi ja tema kaaslastest narkoärikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles