Kremlimeelne ühendus piketib Moskvas Eesti saatkonna ees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond Moskvas..
Eesti saatkond Moskvas.. Foto: Itar-Tass.

Noorteühenduse Noor Venemaa aktivistid alustasid täna Moskvas Eesti saatkonna ees pikettimist, et toetada homme Tallinnas kohtuotsuse saavaid arvatavaid aprillirahutuste korraldajaid, vahendas portaal gazeta.ru.

Ühenduse Noor Venemaa pressiesindaja Jevgeni Nassonovi sõnul avaldatakse piketiga toetust Eestis tegutseva Öise Vahtkonna aktivistidele.

Harju maakohus langetab homme otsuse aprillirahutuste korraldamises süüdistatavatele Kremlimeelse rühmituse Öine Vahtkond liidritele Dmitri Linterile (34), Dimitri Klenskile (63) ja Maksim Revale (32) ning Venemaa noorteorganisatsiooni Naši Eesti liidrile Sirõkile (19).

Riigiprokurör Triin Bergmann nõudis kohtuvaidluses Linterile, Klenskile ja Revale tingimisi nelja-aastast ning Sirõkile tingimisi kolmeaastast vangistust.

Süüdistusakti kohaselt organiseerisid Linter, Reva, Klenski ja Sirõk 2007. aasta 26. ja 27. aprillil Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele.

Karistusseadustik võimaldab massikorratuse organiseerimise eest määrata ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles