Kuveidi valitsus lahkus ametist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveidi opositsiooni poolehoidjad õiguspalee hoone juures.
Kuveidi opositsiooni poolehoidjad õiguspalee hoone juures. Foto: SCANPIX

Kuveidi valitsus astus pärast opositsiooni parlamendiliikmetega aset leidnud vaidlust tagasi.

«Kuveidi valitsuskabinet pani ameti maha ja emiir võttis lahkumisavalduse vastu,» rääkis opositsiooni ridadesse kuuluv Khaled al-Sultan ajakirjanikele parlamendihoone lähistel AFP vahendusel. 

«Me ootame uue peaministri nimetamist, enne kui parlament laiali saadetakse, et olla kindel ausates valimistes,» rääkis ta.

Spiiker Jassem al-Khorafi keeldus otsust kommenteerimast, kui märkis, et ta pole kuulnud midagi parlamendi laialiajamisest.

Teade tuli pärast emiir šeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah’ erakorralist kohtumist peaministri šeik Nasser Mohammad al-Ahmad Al-Sabah, kus arutati emiraate raputanud poliitilist kriisi.

Šeik Nasser (71) oli parlamendi ees olnud sunnitud vastama kolme opositsioonilise rahvasaadiku küsimustele väidetavate pettuste kohta, mis muu hulgas puudutasid süüdistusi riigi raha kantimisest välismaistele kontodele. Valitsus lükkas süüdistused tagasi.

Valitsuse lahkumine sai teatavaks enne tänaseks plaanitud meeleavaldust, kus opositsioon kavatses nõuda valitsusjuhi lahkumist.

Šeik Nasser, kes on emiiri vennapoeg, sai valitsusjuhiks veebruaris 2006 ja on pärast seda pannud poliitiliste erimeelsuste tõttu ametit maha seitse korda. Parlamenti on samal ajal saadetud laiali kolm korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles