Suurbritannia valmistub hiigelstreigiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk hakkab maanduma Londoni Heathrow lennuväljale.
Lennuk hakkab maanduma Londoni Heathrow lennuväljale. Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehakse ettevalmistusi kolmapäevaseks avalikku sektorit halvavaks streigiks, millest võtab osa kaks miljonit inimest.

Pensionireformi vastu korraldatud tööseisaku tõttu jääb ära õppetöö tuhandetes koolides, haiglad lükkavad edasi kiireloomulisi operatsioone ja lennujaamad valmistuvad kaoseks, vahendas Reuters.

Kuna tööseisak haarab 90 protsenti koolidest, siis palus haridusminister Michael Gove õpetajatel veel kord kaaluda oma võimalikku osalemist.

Lisaks teistele paikadele jääb seisma elu ka Heathrow' lennuväljal Londonis. Sealsed ametnikud on hoiatanud inimesi, et nad peavad dokumentide kontrollimist oodates arvestama 12-tunnise järjekorraga.

Soome lennufirma Finnair pidi plaanide järgi tegema neli edasi-tagasi lendu Helsingi ja Heathrow' vahel, vahendas YLE. Firma plaanib kliente teavitada olukorrast ja valikuvõimalustest SMSidega.

Ka osalevad tööseisakus kiirabibrigaadid ja osa politseinikke, üleriigiline hädaabinumber töötab streigi ajal probleemideta.

Valitsuse hoiatuse järgi läheb streik riigile maksma 584 miljonit eurot, ametiühingute väitel on tegemist laest võetud numbriga.

Ametiühingud põhjendasid streigi korraldamist valitsuse jonnakusega nõupidamistel pensionisüsteemi uuenduste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles