Austraalia politsei leidis rosinalastist 200 kilo narkootikume

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosinakastid, mille seast leiti enam kui 200 kilo narkootikume.
Rosinakastid, mille seast leiti enam kui 200 kilo narkootikume. Foto: SCANPIX

Austraalia politseinikud ja tolliametnikud leidsid Afganistanist saabunud rosinalastist enam kui 200 kilogrammi narkootikume, mille hinnanguline väärtus on enam kui 22 miljonit eurot.

Ametnikud võtsid ära 97,7 kilogrammi heroiini ja 118,4 kilogrammi pseudoefedriini, vahendas täna The Sydney Morning Herald.

Ametivõimud võtsid Botany sadamas kinni 34-aastase Sydneyst pärit mehe, kes kahtlustatakse narkootikumide salakaubaveos.

Kogu «punaste rosinate» päritolumaaks oli märgitud Iraan, kuid ametnike väitel oli see tegelikkuses pärit Afganistanist. Narkootikumid leiti lasti valgustamisel röntgenkiirtega.

3105 rosinakasti sekka peidetud narkolast tuli ilmsiks 7. novembril. Meediasse jõudis see täna seoses kahtlustatava astumisega Sydney ringkonnakohtu ette.

Tegemist on juba teise Austraalias tänavu novembris tehtud suure narkoleiuga. Kolm nädalat tagasi leiti Queenslandis ühest jahist 300 kilogrammi kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles