ÜRO: Liibüa endised mässulised hoiavad 7000 inimest vangis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaddafi eest võitlemise eest kinni hoitavad vangid palvetamas Tripoli vangla mošees.
Gaddafi eest võitlemise eest kinni hoitavad vangid palvetamas Tripoli vangla mošees. Foto: SCANPIX

Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi kukutanud mässulised hoiavad ÜRO värske raporti teatel siiani vahi all umbes 7000 vangi.

Nende kinnipidamiseks puudub õiguslik alus, sest riigis pole toimivat politseid ega kohtusüsteemi. Osa vangidest on võib-olla piinatud. Paljud on pärit Sahara-tagusest Aafrikast, mistõttu neid peetakse Gaddafi režiimi heaks töötanud palgasõduriteks, vahendas BBC News.

ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni sõnul on Liibüa valitsus reageerinud positiivselt, kui neilt on palutud küsimusega tegeleda.

ÜRO Liibüa saadiku Ian Martini sõnul peab eelmisel nädalal ametisse nimetatud ajutine valitsus tagama nüüd revolutsioonivõitlejate desarmeerimise ja koostöö uute võimudega. Samuti peavad võimud valvama relvaladusid ja nullist üles ehitama valimissüsteemi, et hiljemalt tuleva aasta juunis saaksid toimuda esimesed demokraatlikud valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles