Venemaa käivitas Kaliningradi radarijaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev külastas täna Kaliningradi oblastis uut sõjaväe radarijaama.
Vene president Dmitri Medvedev külastas täna Kaliningradi oblastis uut sõjaväe radarijaama. Foto: SCANPIX

Venemaa aktiveeris täna vastuseks USA kavandatavale raketikilbile Kaliningradi oblastis radarihoiatussüsteemi sissetulevate rakettide vastu.

Eelmisel nädalal Kaliningradi rakette paigutada lubanud president Dmitri Medvedev teatas täna, et radarijaam Voronež-DM viiakse lahinguvalmidusse, vahendas AFP.

«Eeldan, et meie partnerid näevad seda sammu esimese signaalina meie riigi valmidusest anda adekvaatne vastus ähvardustele, mida raketikilp meie strateegilistele tuumavägedele kujutab,» ütles Kaliningradis viibiv Medvedev Vene uudisteagentuuride teatel.

Medvedev ütles eelmisel nädalal, et Venemaa on valmis Kaliningradi paigaldama kuni 500-kilomeetrise laskeulatusega Iskander-rakette.

Rumeenia ja Poola on nõustunud USA raketikilbi elementide paigaldamisega oma territooriumile. Washingtoni sõnul on kilp mõeldud üksnes Iraani-taolistest paariariikidest lähtuva ohu tõrjumiseks, kuid Moskva usub, et see on suunatud Venemaa vastu.

Medvedevi sõnul soovib Venemaa vastasseisu lõpetamiseks kuulda enamat kui tühje lubadusi.

«Suulised avaldused kahjuks ei garanteeri meie huve. Kui ette võetakse teisi samme, siis muidugi oleme valmis neid kuulama,» ütles Medvedev. «Me ei saa enam rahulduda suuliste lubadustega, nagu poleks [USA raketikilp] suunatud Venemaa vastu. Need on tühjad avaldused ja ei garanteeri meie julgeolekut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles