Briti küberkaitse juht seab eeskujuks Eestit

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikmesriikide lipud NATO küberkaitse kompetentsikeskuse ees.
Liikmesriikide lipud NATO küberkaitse kompetentsikeskuse ees. Foto: Liis Treimann

Suurbritannia peab küberohtude ennetamisel võtma eeskujuks Eestit, ütles Briti kaitseministeeriumi küberkaitseoperatsioonide grupi juht kindralmajor Jonathan Shaw.

Shaw rääkis täna toimunud küberkaitsekonverentsil, et kübersõda on eksitav termin, vahendas ERR Uudised tehnoloogiauudiste portaali V3.

«Mulle ei meeldi sõnad «sõda» ja «küber», sest mõlemad annavad mõista, et tegemist on millegi spetsialiseeritud ja tehnilisega, mis jääb inimeste muredest kaugele, see on täiesti vale,» sõnas ta ja lisas, et küberruumis suudab tegevus murda kõik barjäärid rahu ja sõja vahel ning rünnak toimub seal pidevalt.

Shaw rõhutas, et Suurbritannia on rünnakueelses režiimis riik, kuid seda tuleb muuta, võttes eeskujuks Eestit, mis on huvitav näide rünnakujärgses režiimis maast.

Tema sõnul võib praegust olukorda küberruumi ohtude tunnistamisel ja nendega tegelemisel võrrelda sellega, kuidas 1980. aastatel käituti AIDSi riskiga - oht oli avalikustatud, kuid paljud inimesed seksisid siiski kaitsevahenditeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles