Venemaa: Litvinenko tapmises kahtlustatavat mürgitati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma saadik Andrei Lugovoi.
Vene riigiduuma saadik Andrei Lugovoi. Foto: SCANPIX

Venemaa teatas täna ootamatult, et Andrei Lugovoi, keda Suurbritannia kahtlustab endise KGB agendi Aleksandr Litvinenko mõrvas, oli viie aasta eest Londonis ise samuti mürgitamise ohver.

Venemaa uurimiskomitee viis läbi juurdluse Litvinenko mürgitamise asjus ja tuvastas, et Lugovoid ja tema sõpra Dmitri Kovtuni mürgitati 2006. aasta oktoobris ja novembris, vahendas AFP.

«Andrei Lugovoi on tunnistatud ohvriks Aleksandr Litvinenko mõrva kriminaaluurimises,» seisis uurimiskomitee tänases avalduses.

Uurimiskomitee sõnul üritasid seni teadmata isikud Lugovoid mõrvata, kasutades kõrge radioaktiivsusega polooniumi isotoopi 210 ehk sama ainet, mis tappis Litvinenko. Mõrvakatse leidis aset ajal, mil Lugovoi Litvinenkoga kohtus.

Endine FSB agent Lugovoi (45) on praegu Vene riigiduuma liige ja on ümber lükanud seotuse Litvinenko surmaga Londonis 2006. aastal. Moskva on seni keeldunud teda Suurbritanniale välja andmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles