Kohus tunnistas Konovalovi ja Kovaljovi Minski metrooplahvatuses süüdi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellide taga seisavad Dmitri Konovalov (vasakul) ja Vladislav Kovaljov.
Trellide taga seisavad Dmitri Konovalov (vasakul) ja Vladislav Kovaljov. Foto: SCANPIX

Valgevene ülemkohus tunnistas Dmitri Konovalovi ja Vladislav Kovaljovi süüdi terrorirünnaku korraldamises Minski metroos 11. aprillil.

Kohus leidis, et Konovalov oli vahetult terroriakti teostajaks, vahendas Interfax. Just tema toimetas lõhkekeha metroosse ja seadis selle valmis. Kovaljov aitas kaasa sellega, et viis lõhkekeha varem üürikorterisse.

Kevadises terrorirünnakus Oktjabrskaja metroojaamas sai surma 15 ja viga ligi 200 inimest.

Konovalovile pandi lisaks süüks plahvatuse korraldamine Valgevene iseseisvumispäeval aastal 2008. Selle kuriteoga seotakse ka Kovaljovi, kuna ta jättis kuriteost teatamata korrakaitsejõududele.

Valgevene prokuratuur nõudis 14. novembri istungile mõlemale mehele surmanuhtlust. Tegemist on kõrgeima karistusmääraga. Peaprokuröri asetäitja Aleksei Stuki sõnul langetati selline otsus tuginedes ohvrite esindajate arvamustele ja arvestades süüdistatavate sooritatud üliraskeid kuritegusid, mis nõudsid inimelusid.

Metrooplahvatuse uurimise käigus peeti kinni kokku viis inimest, kuid neist kolm lasti hiljem vabaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles