Minski metrooplahvatuse korraldajad lastakse kohtu otsusel maha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene ülemkohus karistas Dmitri Konovalovit (trellide taga vasakul) ja Vladislav Kovaljovi surmanuhtlusega.
Valgevene ülemkohus karistas Dmitri Konovalovit (trellide taga vasakul) ja Vladislav Kovaljovi surmanuhtlusega. Foto: SCANPIX

Valgevene ülemkohus karistas Minski metrooplahvatuses ja mitmetes teistes kuritegudes süüdi mõistetud Dmitri Konovalovit ja Vladislav Kovaljovi surmanuhtlusega.

Vastavalt kohtu otsusele lastakse mehed maha, kuid hukkamise kuupäeva ei teatatud, vahendas RIA Novosti.

Valgevene on ainus Euroopa riik, kus kehtib kõrgeima karistusena surmanuhtlus. Eelmisel aastal karistati kahte inimest surmanuhtlusega ja otsused viidi ka täide.

Tänavu 11. aprillil Oktjabrskaja metroojaamas aset leidnud plahvatuses hukkus 15 inimest. Lisaks sai viga enam kui 200 inimest.

Konovalov tunnistas ühel ülekuulamisel, et terroriakti eesmärgiks oli destabiliseerida olukorda riigis ja vahetada võim välja.

Eriteenistused võtsid Konovalovi ja Kovaljovi kinni umbes 24 tundi pärast Minskis korraldatud terrorirünnakut. Kohtuprotsess nende üle algas 15. septembril, 14. novembril nõudis prokurör meestele kõrgeimat karistust.

Täna tunnistas ülemkohus mehed süüdi terrorismis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles