Hiina piloodid peavad hakkama oma inglise keelt lihvima

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kompanii Eastern Airlines lennuk.
Hiina kompanii Eastern Airlines lennuk. Foto: SCANPIX

Hiina lennufirma Eastern Airlines lubas parandada oma pilootide inglise keele oskust, väidetavalt tõusis kompaniile kuuluv lennuk Jaapanis õhku ilma lennujuhtide loata, vahendab BBC.

Selle nädala alguses tõusis Eastern Airlines’i lennuk õhku, kuigi algul oli pilootidele edastatud käsk püsida hoovõturajal, seejärel aga öeldud neile, et nad katkestaksid Osaka lennujaamas õhkutõusu.

Lennuk maandus hiljem turvaliselt Shanghais. Lennufirma sõnul teevad nad juhtumi selgitamiseks Jaapani uurijatega koostööd.

Eastern Airlines’i sõnul «reguleerivad nad oma lennumeeskondade ingliskeelset suhtlemist».

Lend MU516 245 inimesega pardal pidi lendama Osaka Kansai rahvusvahelisest lennujaamast Shanghaisse.

Lennudispetšerid olid läheneva helikopteriga ühenduses ja andsid lennukile korralduse püsida hoovõturajal, edastas Kyodo uudisteagentuur. Kuid Airbus A330 hakkas selle asemel hoopis õhku tõusma ja ei kuuletunud edasistele korraldustele tegevus lõpetada.

Jaapani transpordiministeeriumi sõnul oli lennuki ja teise lähedalasuva õhusõiduki vahel piisavalt ruumi, kuid piloot võib olla rikkunud riigi lennundusseadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles