Raid: ETV ei pääse valimisi kajastama poliitilistel põhjustel

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Toomas Huik

Valimiste vaatlejana Venemaal viibiv riigikogu liige Juku-Kalle Raid rääkis, et homseid Venemaa riigiduuma valimisi kajastama läinud ETV võttegrupp jäi valimisjaoskonnas filmimise loast ilma poliitilistel põhjustel.

«Ma tsiteeriksin Himki metsa eest võitlejat ja tuntud Vene kultuuritegelast Artemi Troitskit, kes ütleb, et tänane Venemaa ei erine Valgevenest mitte millegi muu poolest, kuivõrd, et ta on natukene glamuursem ja rikkam,» rääkis Raid.

«Kui Golosi juht arreteeriti eile, teda hoiti kümme tundi kinni süüdistusega, et tema arvutis võib olla mingisugune programm, mis võib olla ohtlik kogu Venemaale, siis on selge, et selliseid sündmusi on siin koguaeg olnud,» ütles Raid. Golos on sõltumatu Vene vaatlusorganisatsioon.

Raid rääkis, et teda kui rahvusvahelist vaatlejat on igale poole ligi lastud, küll aga ei lasta Golosit paljudesse kohtadesse ning piirangud seati ka ETVle.

«ETV ei saanud vaatlemisagreditsiooni, ei tohi minna minna valimiskomisjoni,» rääkis Raid. «Põhjus on ehtvenelik, et nad ei jõudnud menetleda, mis on täielik jama, sest ETV andis üle kuu aja tagasi oma taotluse sisse nagu ettenähtud. Lõpp-kokkuvõttes üks sekretär teatas, et põhjus on poliitiline. Kogu lugu. Rohkem mitte mingeid selgitusi.»

Ta lisas, et võime kritiseeriva raadiojaama Eho Moskvõ uksele oli ilmunud kiri, et maja on homme suletud remonttööde tõttu. «Kas neil siis lastakse tööd teha, näeme homme,» ütles Raid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles