Kurjategija tulistas Malmös soolaleivapiduliste pihta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliauguga aken Malmös
Kuuliauguga aken Malmös Foto: SCANPIX

Tundmatu mees tulistas Malmös ööl vastu tänast Sofiagatanil ühe korteri aknasse, kus ajalehe Expressen andmetel viibis palju rahvast.

Korteris peeti soolaleivapidu ja politsei esindaja Peter Martinssoni sõnul on puhas õnn, et keegi pihta ei saanud.

Politsei sai väljakutse kell 1.15 kohaliku aja järgi. Kurjategija oli seisnud tänaval ja tulistanud mitu lasku otse aknasse. Osa pidulistest olid seisnud akna juures.

Praegu pole teada, kas intsidendiga on seotud üks või mitu inimest. Küll aga on selge, et tulistaja põgenes sündmuskohalt autoga.

Malmö politsei algatas suuroperatsiooni, sulgedes piirkonnas mitu tänavat. Tehniline uurimine on pooleli ja seni pole ühtegi kahtlustatavat kinni võetud.

Sellised akendesse tulistamised pole Malmö jaoks võõras asi. Eelmisel aastal juhtus taolisi intsidente, kus politseinikud ei osanud loogilist põhjendust anda, enam kui kümme ja need olid valdavalt suunatud välismaist päritolu inimeste pihta.

Mitmel juhul jõudis tulistaja jalga lasta. Olukord rahunes maha novembris 2010, kui politseinikud võtsid kinni mehe, keda kahtlustati tulistamistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles