Pakistan nõuab Indialt süüdistuste lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India peaminister Manmohan Singh esinemas konverentsil sisejulgeolekust.
India peaminister Manmohan Singh esinemas konverentsil sisejulgeolekust. Foto: AP / Scanpix

Pakistan nõudis teisipäeval Indialt süüdistuste lõpetamist, kuna India peaminister Manmohan Singh väitis, et Mumbai terrorirünnakutega olid seotud mõned Pakistani «riiklikud asutused».


Singhi rängimad süüdistused Islamabadi aadressil tulid järgmisel päeval pärast seda, kui New Delhi oli esitanud Pakistanile tõendid, mis näitavad Mumbai terroristide sidet «Pakistani elementidega».

«On piisavalt andmeid, mis kinnitavad, et Mumbai rünnakute keerukust ja sõjalist täpsust silmas pidades pidi neil olema mõne Pakistani riikliku asutuste toetus,» sõnas Singh konverentsil New Delhis.

India peaminister süüdistas seejuures Islamabadi terrorismi kasutamises «riikliku poliitika instrumendina» ja lisas, et Pakistan on varemgi julgustanud ja varjanud India suhtes vaenulikult meelestatud mässajaid.

Singh kordas juba varasemaid väiteid, et 26.-29. novembri rünnakud korraldas Pakistanis baseeruv äärmusrühmitus Lashkar-e-Taiba.

Pakistani välisministeerium lükkas naaberriigi valitsusjuhi süüdistused ametlikus avalduses tagasi.

«Selle asemel, et vastata positiivselt Pakistani koostöö- ja konstruktiivse lähenemise ettepanekutele, on India otsustanud propagandarünnaku kasuks,» nenditi selles.

Pakistani infominister Sherry Rehman aga ärgitas pooli tegema terrorismi ja ekstremismi vastu koostööd.

«Me peame süüdistusmängust välja kasvama,» ütles ta. «Sel viisil punktide kogumine viib meid üksnes tegelikust ja vägagi kohalolevast piirkondliku ja ülemaailmse terrorismi ohust kaugenemiseni.»

Rehman kinnitas, et Pakistani soov on kindlustada, et tema territooriumi ei kasutataks terrorirünnakute sooritamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles