Aktivistidel õnnestus Prantsuse tuumajaama hiilida

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal tehtud fotol on kujutatud Nogent-sur-Seine'i tuumajaama.
2006. aastal tehtud fotol on kujutatud Nogent-sur-Seine'i tuumajaama. Foto: SCANPIX

Keskkonnarühmituse Greenpeace aktivistidel õnnestus täna Prantsuse tuumajaama sisse hiilida, enda sõnul tahtsid nad aktsiooniga rõhutada aatomenergia ohtusid, vahendab AFP.

Greenpeace’i avalduses seisis, et mõned rühmituse liikmed sisenesid Nogent-sur-Seine’is asuvasse tuumarajatisse, et «levitada sõnumit - sellist asja nagu ohutu tuumaenergia ei ole». Nogent-sur-Seine asub 95 kilomeetrit Pariisist kagu pool.

Prantsuse politseiallika sõnul tungis tuumajaama kaheksa aktivisti, mõned neist on juba kinni võetud.

Greenpeace’i esindaja Axel Renaudini sõnul õnnestus rühmal ühe reaktori kuplile ronida, kus nad rullisid lahti plakati kirjaga «Ohutut tuumaenergiat pole olemas».

Aktivistide sõnul tahtsid nad näidata, kuivõrd haavatavad on Prantsuse tuumarajatised ja kui lihtne on reaktorisse pääseda.

Greenpeace’i sõnul valiti energiaettevõttele EDF kuuluv tuumajaam sihtmärgiks, kuna see asus Pariisile kõige lähemal.

Prantsuse tööstusminister Eric Bessoni sõnas, et kui intsidendi toimumine vastab tõele, näitab see tuumajaamas turvasüsteemide tõsiseid puudujääke.

EDF pole juhtumit kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles