Lobjakas: tulemus võib olla Putinile kasulik

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin pärast hääletussedeli valimiskasti toppimist Teaduste Akadeemia majas asuvas valimisjaoskonnas.
Vladimir Putin pärast hääletussedeli valimiskasti toppimist Teaduste Akadeemia majas asuvas valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Venemaa duumavalimiste tavapärasest «konservatiivsem iluravi» võib välispoliitika instituudi analüütiku Ahto Lobjakase sõnul olla taktikaline ettevalmistus märtsikuisteks valimisteks.

«Lävepakuküsitlustega võrreldes ei erine «parandatud» tulemus väga drastiliselt, seekordne suhteline tagasihoidlikkus vôib olla taktikaline ettevalmistus märtsiks, mil Putinil võib minna vaja hoopis kopsakamat iluravi,» märkis Lobjakas ERR Uudistele.

Lobjakase sõnul võidakse duumavalimistega püüda näidata, et tulemused ei ole laest võetud ning et «võltsitakse mõistlikult».

«Lääne meedia näeb tänases tulemuses «kõrvakiilu» Putinile, teatud môttes on see tôsi, kuid sellistel môttekäikudel on iva ainult demokraatlikes ühiskondades, kus kôikumised midagi tähendavad, Venemaa seda ei ole, seal maksab ikkagi see, kelle käes on vôim.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles