Allik: tegu oli referendumiga Putini-Medvedevi suhtes

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma valimisi vaatlemas käinud riigikogu liige Jaak Allik nentis, et valimiste näol oli tegelikult tegu referendumiga Ühtse Venemaa ja  Vladimir Putini ning Dmitri Medvedevi suhtes.

«Valimiste ausus sõltub sellest, millega neid võrrelda,» tõdes Allik ETV saatele «Välisilm» antud telefoni-intervjuus.

«Euroopa vaatlejate pressikonverents antud hinnangud olid sellised, et võrdväärset ja ausat osavõttu kõigile ei kindlustatud, põhiline etteheide oli, et administratiivne ressurss oli toetamas võimuparteid, ka valimiskomisjonides oli administratiivne ressurssi tunda,» kirjeldas Allik.

Kogu sisepoliitika ja majanduspoliitika olid tema sõnul terava kriitika all, kuni üleskutseteni taas natsionaliseerida maavarad ja ettevõtted.

«Korruptsioon ja ebaõiglus on jõudnud sellise tasemeni, seepärast Ühtne Venemaa selle referendumi ka kaotas,» märkis ta.

Arvestades administratiivressurssi ja mõningaid häältelugemise probleeme, oli tulemus Alliku hinnangul kindlasti valitsejatele üsna ehmatav ja pani järele mõtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles