Politoloog: revolutsiooni Venemaal tõenäoliselt ei tule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Moskvas.
Meeleavaldus Moskvas. Foto: SCANPIX

Tõenäosus, et praegused meeleavaldused Moskvas ja Peterburis viivad Vladimir Putini režiimi languseni, on väga väike, ehkki rahulolematus ja tänavale protestima tulijate hulk ilmselt kasvab, ütles Tartu ülikooli ELi ja Venemaa uuringute professor Vjatšeslav Morozov.

«Režiim tugineb ikkagi üsna tugevalt politseinike toele. Ja suur osa elanikkonnast ei ole veel protestimiseks valmis,» rääkis Morozov rahvusringhäälingu venekeelsele uudisteportaalile, vahendas ERR Uudised.

«Samal ajal ei saa sellist võimalust siiski välistada ning aja jooksul peaks režiimi lagunemise tõenäosus ainult suurenema». Sotsiaalne dünaamika ja ühiskondliku meelestatuse dünaamika näitavad tema sõnul selgesti, et kasvab rahulolematus praeguse olukorraga ning sellega, et juba palju aastaid on võimul täpselt samad inimesed.

«Moskvas ja Peterburis toimuvad sündmused näitavad, et inimesed on valmis mobiliseeruma, praegu on selliseid inimesi veel väike osa elanikkonnast, aga arvan, et režiimivastane mobiliseerumine jätkab kasvamist,» rääkis professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles