Vene opositsiooni liidrid pääsesid vabaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud piiravad ümber Triumfi väljakut Moskva kesklinnas. Pilt on tehtud 6. detsembril.
Politseinikud piiravad ümber Triumfi väljakut Moskva kesklinnas. Pilt on tehtud 6. detsembril. Foto: SCANPIX

Vene korrakaitseorganite allika andmetel võeti Triumfi väljakul opositsiooni meeleavaldusel kinni enam kui 300 inimest.

Kinnivõetute seas olid Jabloko liider Sergei Mitrohhin, Solidarnosti presiidiumi liige Boriss Nemtsov, Drugaja Rossija (Teine Venemaa) liider Eduard Limonov ja ajakirjanik Božena Rõnska.

Mitrohhin toimetati Tverskoje siseasjade osakonda. «See oli väga originaalne sündmus: mind hoiti siseasjade osakonnas kinni kolm tundi, mingeid süüdistusi ei esitatud, kinnivõtmise põhjuseid ei selgitatud. See on seadusandluse toores rikkumine,» kommenteeris ta ise NTV vahendusel.

Boriss Nemtsov kommenteeris juhtunut sõnadega «ilma selgitusteta võeti kinni, pärast lasti ilma selgitusi andmata vabaks». Ka tema viibis Tverskoje siseasjade osakonnas.

Meedia andmetel pääses vabaks ka Limonov.

Gazeta.ru ajakirjanik Rõnska toimetati triumfi väljakult Levoberežnoje siseasjade osakonda. Tema vabastamisest teavitas avalikkust opositsiooni aktivist Vitali Šuškevitš Twitteris.

Raadiojaama Ehho Moskvõ korrespondent Tatjana Felgengauer oli varem Twitteris säutsunud, et Rõnskale kiirustasid appi Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov ja raadio- ning teleajakirjanik Tina Kandelaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles