Peskov: rahvas ootab uuendusi nii võimuparteilt kui Putinilt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov Foto: SCANPIX

Vene peaministri Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles valimistulemusi kommenteerides, et valijad ootavad uuendusi mitte ainult Ühtselt Venemaalt, vaid ka selle liidrilt Putinilt.

Peskov tunnistas BBC-le antud intervjuus, et võimupartei jaoks on hädavajalik läbida uuenduste periood. Ka Putin, kes on järgmistel valimistel presidendikandidaat, peab pakkuma välja uusi ideid, ettepanekuid, kutsuma ellu uusi ühendusi.

Pressisekretär ei tahtnud hakata vaidlema selle üle, et Ühtse Venemaa toetajaskonna vähenemine võib tähendada Putini populaarsuse kahanemist rahva hulgas. «Ma ei saa öelda, et see pole nii,» nentis ta.

Küll aga kinnitas Peskov, et partei populaarsus ja Putini populaarsus on kaks täiesti erinevat mõistet riigi sisepoliitikas.

«Putin pole kunagi olnud parteiga otse seotud, seetõttu vaatleb ta asju kui sõltumatu poliitik, aga mitte kui partei liige. Seega on need kaks erinevat asja, kuid inimesed ootavad kahtlemata uuendusi,» rääkis ta.

Selle viimase mõtte ümber tekkis hiljem diskussioon, kuna mõned politoloogid hakkasid seda interpreteerima kui Putini distantseerumist Ühtsest Venemaast. Seega oli Peskov sunnitud oma väljaütlemist selgitama, vahendas RIA Novosti.

«Pole korrektne rääkida mingist katsest distantseerida Putinit Ühtsest Venemaast. Putin oli ja jääb erakonna liidriks,» rõhutas valitsusjuhi pressišeff.

Peskov kinnitas ka, et Putin ei kahetse oma otsust kandideerida taas riigipeaks.

4. detsembril aset leidnud riigiduuma valimistel kogus Ühtne Venemaa 49,3-protsendise toetuse, mis tagab 450-kohalises riigiduumas 238 saadikumandaati.  Eelmises koosseisus oli võimuparteil 315 kohta ja seega konstitutsiooniline enamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles