EL: gaasitarned Euroopasse tuleb viivitamatult taastada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ja Venemaa gaasitüli jätkub.
Ukraina ja Venemaa gaasitüli jätkub. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Komisjon ja üleeuroopalise maagaasitööstuse organisatsioon Eurogas väljendasid sügavat muret selle üle, kuidas mõjutab käimasolev vaidlus Euroopa tarbijaid ning leidsid, et maagaasitarned Euroopasse tuleb viivitamata taastada.

Gazpromi ja Naftogazi vaheliste vaidluste ning Euroopasse tarnitava maagaasi koguste märkimisväärse vähenemise tõttu kohtusid Euroopa Komisjoni ja Eurogasi esindajad 6. jaanuaril energeetikavolinik Andris Piebalgsiga, et pidada aru viimase aja arengusuundade üle ja kavandada edasist tegevust peavad lepingujärgsetest tarne- ja transiidikohustustest kinni pidama.

Euroopa Komisjon tõdes tänases pressiteates, et nii Gazprom kui ka Naftogaz peaksid endale teadvustama, milline võib olla praeguse vaidluse negatiivne mõju ja millist otsest kahju see võib tekitada. Samas ei piisa vaid tekkinud probleemi lahendamisest, vaid jõuda tuleb ühisele pikaajalisele kokkuleppele, et edaspidi vältida sarnaste konfliktide kordumise ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles