Uuel peaministril tuleb tõestada Hispaania elujõulisust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Foto: SCANPIX

Homme Marseilles Euroopa riigipeade ja USA rahandusministriga kohtuv Hispaania uus peaminister Mariano Rajoy loodab partnereid veenda Hispaania elujõulisuses.

«Rajoy soovib Euroopale tõestada, et Hispaania on elujõuline riik, mis on võimeline toime tulema defitsiidiga ning soovib aidata lahendada eurokriisi,» teatas Hispaania ajaleht La Razón, viidates Lõuna-Prantsusmaal Marseilles toimuvale Euroopa Rahvapartei kohtumisele.

Hispaania meedia teatel võtavad kohtumisest osa Saksa liidukantsler Angela Merkel, Prantsuse president Nicolas Sarkozy, Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja paljude teiste Euroopa liidrite kõrval ka USA rahandusminister Timothy Geithner.

Rajoy ütles Hispaania päevalehele El País, et toetab igakülgselt Euroopa liidrite poolt algatatud reforme. «Hispaania on usaldusväärne riik, mis ei keeldu reformidest,» kinnitas peaminister.

Samas valmistavad Hispaania majandusnäitajad jätkuvalt muret ning turge pole rahustanud ka Rajoy lubadus pidada kinni kehtivatest eelarvepuudujäägi kärpimise eesmärkidest ning viia riigi majandusolukorra parandamiseks ellu terve rida majandusreforme.

Möödunud kuul Hispaanias toimunud parlamendivalimised võitnud konservatiivse Rahvaerakonna eestkõneleja Antonio Lopez-Istúrize sõnul soovib Hispaania aga olla nende riikide hulgas, kes võtavad otsuseid vastu ega soovi jääda nende riikide sekka, kelle üle otsustatakse.

«Me peame üles näitama jõudu ja ühtsust oma otsustes, et Hispaania saaks kriisi lahendamisel kaasa aidata,» lisas Lopez-Istúriz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles