Pakistani luurejuht: sõda Indiaga ei tule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani peaminister Yousuf Raza Gilaniga vestleb luureteenistuse ISI peadirektor kindralleitnant Ahmed Shuja Pasha (paremal).
Pakistani peaminister Yousuf Raza Gilaniga vestleb luureteenistuse ISI peadirektor kindralleitnant Ahmed Shuja Pasha (paremal). Foto: AFP / Scanpix

Pakistani mõjuvõimsa luureteenistuse ISI peadirektor lubas, et novembris Mumbais korraldatud terroriamokk ei vallanda uut sõda Indiaga.


Der Spiegelile intervjuu andnud kindralleitnant Ahmed Shujaa Pasha kinnitas, et Pakistani vaenlane on terrorism, mitte India. Luurejuht märkis, et tema saab oma korraldused tsiviilpresidendilt, vahendas Reuters.

«Sõda ei tule,» ütles Pasha. «Me distantseerume konfliktist Indiaga nii praegu kui üldisemalt.» Ta tunnistas samas, et pärast Mumbai rünnakuid võidi oodata India sõjalist reaktsiooni.

Briti võimu alt vabanemise järel on kahe riigi vahel peetud kolm sõda ning vaatamata viimase aja edusammudele rahuprotsessis on nüüd kardetud uue konflikti puhkemist.

India süüdistab jätkuvalt Mumbai rünnakutes naaberriigi äärmuslasi rühmitusest Lashkar-e-Taiba ning on kõige valitsusjuhi tasemel viidanud ka Pakistani riiklike agentuuride seotusele terroristidega.

Islamabad lükkas need väited kategooriliselt tagasi ja süüdistas India valitsust pingete õhutamises, mis takistab tõsise ja objektiivse uurimise teostamist. Pakistanis on kuu aja jooksul vahistatud mitmeid arvatavaid äärmuslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles