Schröder: Nord Stream käivitub 2011. aasta sügisel

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Venemaa peaministri Vladimir Putiniga täna kohtunud endine Saksamaa liidukantsler Gerhard Schröder kinnitas, et uus Nord Streami gaasijuhe alustab tööd juba kahe aasta pärast oktoobris.

«Euroopa Liidu kõik riigid on praeguseks andnud nõuseoleku projektile Nord Stream ja peavad seda toetama,» väitis Schröder, kes on ise konsortsiumi aktsionäride komitee esimees.

Saksa ekskantsler rõhutas, et see projekt on vajalik Euroopa energiavarustusele tervikuna ega ole alternatiiviks olemasolevatele torujuhtmetele, vaid täiendab neid, vahendas Interfax.

Schröder teatas veel, et ta toetab ka ettepanekut saata rahvusvahelised vaatlejad jälgima olukorda Vene-Ukraina «gaasipiiril».

Kahe riigi vahel puhkenud gaasitüli on jätnud viimastel päevadel tarnetest ilma suurema osa ELi liikmesmaid, mis veelgi suurendab muret eurooplaste energiasõltuvuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles