Euroopas on hakanud Gaza tõttu sagenema juudivastased rünnakud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas on hakanud Gaza tõttu sagenema juudivastased rünnakud. Prantsuse politsei Toulouse`i sünagoogi valvamas
Euroopas on hakanud Gaza tõttu sagenema juudivastased rünnakud. Prantsuse politsei Toulouse`i sünagoogi valvamas Foto: Reuters / Scanpix

Poliitikute ja juudiorganisatsioonide kinnitusel on Euroopas hakanud Gaza konflikti tõttu sagenema juudivastased rünnakud.

Briti juute ühendava organisatsiooni andmetel on Suurbritannias alates 29. detsembrist toimunud 24 intsidenti, kirjutab sky.news.com.

«Antisemiitlikud meeleolud on hakanud üha enam levima ning sünagooge on süüdatud,» sõnas briti juudikogukonna esindaja Mark Gardner.

Ta lisas, et Iisraeli vastase hüsteeria all kannatavad eelkõige süütud, teistes riikides elavad juudid.

Briti politsei kinnitusel on lisaks Londoni sünagoogi süütamisele veel mitmes teises linnas püütud sünagooge põlema panna.

«Möödunud aasta viimasel päeval aga lõhuti Lääne-Londonis juutidele kuuluvaid kauplusi ning karjuti juudivastaseid hüüdlauseid,» lisas politsei esindaja.

Mitmes linnas on seintele soditud juudivastast vaenu õhutavaid hüüdlauseid.

Lisaks Suurbritanniale on juutidevastasus kasvanud veel mitmes Euroopa riigis.

Prantsusmaal Toulouse`is ründasid antisemiidid kohalikku sünagoogi, saates selle pühakoja väravasse põleva auto.

Taanis aga ründas 27-aastane Palestiina päritolu noormees kahte kohaliku juudinoort ja tulistas neid.

Belgia politsei on nii Antwerpenis kui ka Brüsselis võtnud kasutusele kõrgendatud turvameetmed, hoidmaks ära juudivastaseid meeleavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles