Iraan demonstreeris avalikkusele USA luurelennukit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani riiklikus telekanalis lasti eetrisse videolõik USA mehitamata luurelennukist, mis islamivabariigi väitel sunniti kuu alguses maanduma.

Tegemist on RQ-170 Sentinel-tüüpi drooniga, mis Iraani armee teatel pole kahjustada saanud. Teherani väitel sunniti 4. detsembril Kashmari linna kohal lennanud mehitamata luurelennuk maanduma pärast selle elektroonikaseadmete häkkimist, vahendas BBC

USA on tunnistanud ühe luurelennuki kaotust, täpsustades, et selle põhjuseks olid häired drooni töös. USA päevalehe New York Timesi andmetel kogus luurelennuk informatsiooni Iraani tuumaprogrammi kohta.
 
Iraani revolutsioonilise kaardiväe brigaadikindral Amir-Ali Hajizadeh´ sõnul langes droon nende seatud lõksu ning islamivabariik on teadlik selle tehnoloogia hindamatust väärtusest.
 
Iraani meedia teatel kutsusid islamivabariigi võimud vaibale ka USAd Iraanis esindava Šveitsi saadiku, et avaldada viimasele protesti riigi õhuruumi rikkumise pärast, nõudes Washingtonilt ka kohest selgitust ja kompensatsiooni.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles